Produkty o niskim indeksie glikemicznym, które wolniej podnoszą poziom cukru we krwi, to tzw. żywność dla diabetyków. Jej zadaniem jest wspieranie zarządzania poziomem cukru we krwi i ogólnym stanem zdrowia osób cierpiących na cukrzycę. W jej skład wchodzą na przykład pełnoziarniste wypieki, makarony czy ryż.
Ponadto, na rynku dostępne są słodycze i napoje słodzone substancjami słodzącymi o niskiej kaloryczności, które mogą być alternatywą dla tradycyjnych produktów zawierających cukier. Ważnym aspektem diety diabetyka jest także bogactwo błonnika, który pomaga w kontroli glikemii. Wybierając te artykuły spożywcze, należy zwrócić uwagę na etykiety produktów, unikać tych z wysoką zawartością tłuszczów trans i nasyconych oraz wybierać te, które przyczyniają się do zrównoważonej i zdrowej diety.
Firmy według kategorii
Atrakcje turystyczne i noclegi
Meble i ozdoby do Twojego wnętrza
Zakupy, kultura i rozrywka - baza punktów
Usługi remontowo-budowlane
Katalog produktów i usług dla każdego
Rejestr usług i urządzeń elektronicznych i AGD
Baza kursów i szkoleń
Transport dla Ciebie i firmy
Rejestr usług dla zdrowia i urody
Rejestr sklepów z odzieżą i obuwiem
Hodowla i rolnictwo
Opieka i zabawa - wykaz produktów dla dzieci
Finanse i ubezpieczenia - wykaz
Usługi z zakresu mediów i badania rynku
Baza organizacji i stowarzyszeń
Imprezy, śluby, okazje - baza produktów i usług